SAN FLORENCIO (Microlot)

 
Novinka Efekt lupa
 

GUATEMALA - SAN FLORENCIO (Microlot)

Pěstitel: Olga Herrera
Oblast pěstování:
Las Barrancas – 1600 mnm

Sklizeň: Září – Duben, ruční sběr
Zpracování: Ruční sběr, Promytá PB
Odrůda: Bourbon, Cattura, Catuai
Chuť: Chuť: Káva pěstovaná na úpatí sopek Tajamulco a Tacaná se pyšní plným tělem, oříškovým nádechem a čokoládovou hladkostí.

Cup Score – 86 b.

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem
Varianta
Cena 69,57 Kč 82,61 Kč 124,35 Kč 165,22 Kč 206,09 Kč 247,83 Kč 329,57 Kč 412,17 Kč 824,35 Kč od 69,57 Kč bez DPH
80 Kč 95 Kč 143 Kč 190 Kč 237 Kč 285 Kč 379 Kč 474 Kč 948 Kč od 80 Kč    
Značka Guatemala
Kategorie ARABICA
 

GUATEMALA - SAN FLORENCIO (Microlot)

Pěstitel: Olga Herrera
Oblast pěstování:
Las Barrancas – 1600 mnm

Sklizeň: Září – Duben, ruční sběr
Zpracování: Ruční sběr, Promytá PB
Odrůda: Bourbon, Cattura, Catuai
Chuť: Chuť: Káva pěstovaná na úpatí sopek Tajamulco a Tacaná se pyšní plným tělem, oříškovým nádechem a čokoládovou hladkostí.

Cup Score – 86 b.

Farmu San Florencio, která je mikrolotem, založil v roce 1950 Egidio Herrera. Dcera Olga převzala vedení v roce 1981 a díky tvrdé práci a obětavosti se jí podařilo překonat mezinárodní kávovou krizi i kávový mor.

Díky velice propracovanému systému řízení jakosti a kvality získala na mezinárodním mistrovství  16. místo v ,,cup of Excellence“.

Sklizeň zajišťuje 20 sezónních pracovníků z blízké komunity. Vybírají se pouze akorát zralé třešně a k jednomu stromku se vrací i více než třikrát během sklizně. Po odstranění slupky káva kvasí 24 hodin ve fermentační nádrži a promyje se. Sušení na přímém slunci probíhá zhruba týden a každých 20 minut se zrna prohrabují, aby se rovnoměrně proschla.

Tato káva má označení certifikátu Organic a SHB (Strictly Hard Bean) velmi tvrdé zrno, pěstované ve vysoké nadmořské výšce.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.