SHG-EP OCOTEPEQUE CADEXSA
Popis
HONDURAS - SHG-EP OCOTEPEQUE CADEXSA
Pěstitel: Omar Acosta
Oblast pěstování: Ocotepeque, Corquin – 1400 až 1600 mnm
Sklizeň: Leden – Březen, ruční sběr
Zpracování: Ruční sběr, promytá
Odrůda: Catuai, Pacas
Chuť: Díky růstu na sopečném podloží, tato káva vyniká čokoládovým profilem, nízkou aciditou a ovocnou dochutí.
Cup score – 82 b.
Farmář Hilario Acosta založil farmu v 50. letech minulého století a je zakladatelem exportní firmy ,, Cafe de Exportacion SA“ – Cadexsa. Syn Omar Acosta pokračuje v rodinné tradici pěstování Organic kávy té nejvyšší kvality v celém regionu . Organic je označení kávy pěstované bez jakýchkoli umělých hnojiv a chemických přípravků.
Káva se sbírá výhradně ručním sběrem a je označena SHG (Strictly High Grown), což znamená ,že byla pěstována v nadmořské výšce nad 1300m.n./m. Zkratka EP European preparation znamená, že byla zrna i více než třikrát ručně přebrána a zbavena defektních a jinak poškozených zrn. To zaručí konzistentní chuť a opravdový zážitek ve Vašem šálku.