SUMATRA LAMPUNG
K8
Káva původem z vladařství Tanggamus. Tento region nazýváme Tanggamus kvůli stejnojmenné hoře v oblasti. Vladařství Tanggamus dodává 40 % z celkové produkce kávy robusta v Lampungu. Plantáže vlastní a řídí zemědělci, kteří jsou převážně javskými migranty.
ROBUSTA LAMPUNG
Varieta odrůdy Arabica: Směs
Nadmořská výška pěstování: 700–900 m n. m.
Sběr: červen 2017
Způsob zpracování: medový proces
Původ: vladařství Tanggamus
Káva je pěstována s použitím přírodních hnojiv. Zemědělci zpracovávají kávu podle tradičního způsobu zpracování, který známe jako medový proces: kávové třešně se suší na slunci a následně zpracovávají strojem, který odstraňuje slupky. Zelená zrnka jsou v této fázi ještě lepivá od zbytků dužniny, která se podobá medu, proto je tento způsob znám jako medový proces. Lepkavá zelená zrnka se opět suší pod sluncem, dokud neobsahují 11–12 % vody.